FAQ

Här har vi samlat vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig att förstå mer om vår medlemsklubb och de förmåner vi erbjuder. Hittar du inte svaret på din fråga här och behöver hjälp så kan du alltid kontakta vår kundtjänst på support@swedishfamilyclub.com.

Allmänna frågor:

Vår medlemsklubb är en exklusiv gemenskap där medlemmar erbjuds speciella förmåner, erbjudanden och upplevelser. Själva medlemskapet är gratis.

För att bli medlem i vår klubb klickar du på knappen “Bli medlem” och registrerar dig genom att fylla i formuläret.

Inget alls! Vårt medlemskap är helt gratis.

Uppgifterna om dig och ditt/dina barn lagras enligt reglerna för svensk GDPR lagstiftning. Anledningen till att vi gärna vill ha in dessa uppgifter är för att vi på ett enkelt sätt i framtiden ska kunna erbjuda dig mer skräddarsydda erbjudanden som vi tror passar just din familj ännu bättre.

Medlemsförmåner:

Som medlem får du tillgång till exklusiva rabatter, specialerbjudanden, unika upplevelser och andra förmåner som är utformade för att göra din vardag bättre.

Ja, många av våra förmåner och erbjudande är utformade för hela familjen. Det är bara att dela med dina nära och kära.

Som medlem får du regelbundet erbjudanden och uppdateringar. Frekvensen kan variera beroende på våra kampanjer och evenemang.

Användning av förmåner:

Ja, våra förmåner är oftast tillgängliga både online och i fysiska butiker. Vi strävar efter att göra våra förmåner så användbara som möjligt.

Kontakt och support:

Om du har frågor eller problem och du inte finner svaret på dessa här på vår FAQ-sektion, är du alltid välkommen att kontakta vår supportavdelning via support@swedishfamilyclub.com

Du kan uppdatera din kontaktinformation eller medlemsuppgifter genom att logga in på ditt medlemskonto och navigera till Mitt konto. Om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta vår supportavdelning support@swedishfamilyclub.com.